תפקידיו של תת המודע / חלק 1
23/1/2015
מאמר זה הוא הראשון מתוך סדרה של מאמרים בהמשך למאמר: כוחו ועוצמתו של תת המודע
תחילה, הסבר קצר כדי למנוע אי הבנות: תת המודע הוא חלק מאיתנו. הוא אנחנו. זה לא איזו ישות חיצונית ומפחידה. תת המודע הוא אנרגיה בעלת עוצמה רבה.
אחד התפקידים החשובים של תת המודע הוא להיות אחראי על האוטומטים שלנו.
לדוגמה, אם למדתי לנהוג באוטו. רצוי מאוד, שלא אצטרך ללמוד לנהוג באוטו כל פעם מחדש.
לכן, לאחר כמה פעמים, הנהיגה הופכת להרגל. זה מתבטא בכך שאני מפסיקה לחשוב (במודע) על כל השלבים ההכרחיים לנהיגה.
למעשה, אני עושה הכל באוטומט.
כלומר, בשלב מסוים, פעולת הנהיגה עברה מן המודע אל תת המודע.
תחשבו על כל הדברים הטובים (האפקטיביים) שאתם עושים באוטומט. לדוגמה: הקלדה עיוורת, רכיבה על אופניים, שחייה, קריאה, כתיבה וכו'.


עכשיו, תחשבו על כל הדברים הלא אפקטיביים שאתם עושים באוטומט. לדוגמה: קללות, פחדים, חרדות, סטרס, כעסים, חוסר ביטחון, או כל דפוסי התנהגות שמעכבים אתכם.
למעשה, גם את ההתנהגויות האלה אתם לימדתם את עצמכם. בהתחלה, לא הייתם כל כך "טובים" בזה. לאחר כמה פעמים, זה הפך לאוטומט. זה אומר שזה עבר מן המודע אל תת המודע.
לתת המודע יש זיכרון מעולה. כל פעם שתצטרכו אותו, הוא יתן לכם את ההתנהגות הזאת באופן אוטומטי.
מסיבה זאת, אנשים רבים רוצים לשנות אוטומטים מסוימים, אך לא מצליחים. הם לא מצליחים מכיוון שהם משתמשים במודע בשביל לשנות. וכפי שכבר ידוע, המודע אינו אחראי להתנהגות האוטומטית, אלא תת המודע.
מכאן, השינוי האמיתי יצטרך להיעשות מתוך תת המודע.
ניפגש במאמר הבא: תפקידיו של תת המודע - מס' 2
עדנה מימון/ טריינר ב-NLP, מאסטר ב-NLP, מאסטר קאוצ', מאסטר בתרפיית קו הזמן, מאסטר בהיפנותרפיה, לטיפול ברגשות שליליים וטיפול בטראומות, חרדות, פחדים, פוביות, ושינוי בשיטת פסיכומטפוריקה לשינוי רגשי והתנהגותי. מנהלת את: מכללת אמביציות. מנחה סדנאות לניהול ושליטה בכעסים, שיפור הזוגיות, ביטחון עצמי ומורה לNLP מטעם ממציא ה NLP.
050-7378535
בחזרה למאמרים